نوشته شده توسط : ادمین

 

قبل از عروسی تان این کارها را انجام دهید تا استرس تان کمتر شود
برگزار کردن یک عروسی و چیدن سور و سات آن کار بسیار دشوار و استرس آوری است. جدای مسائل مالی، مسائل مربوط به لباس عروسی، تشریفات و آرایشگاه نیز استرس ها و تنش های خاص خودشان را دارد. ما در این مطلب یک سری راه حل به شما پیشنهاد می کنیم که با استفاده از آن ها می توانید کمی از استرس های مراسم عروسی تان بکاهید.

مقالات دیگر: خریدار قالی دستباف کرمان
هر کسی برای مراسم عروسی خود یک بودجه ای را در نظر میگیرد. شما هم باید همین کار را بکنید و با توجه به بودجه خودتان سه چیزی را که خیلی برایتان اهمیت دارد را در اولویت خودتان قرار دهید و برای موارد دیگر سعی کنید هزینه ی متوسطی را در نظر بگیرید.

pinterest و Instagram دو گزینه ای هستند که میتوانید بهترین ایده ها را برای روز عروسیتان از آن ها بگیرید. بنابراین سعی کنید که با استفاده از تحقیق ایده خاص خودتان را داشته باشید . یادتان باشد که هیچ گاه مراسم و خواسته هایتان را با با مراسم اشخاص دور و نزدیک خودتان قیاس نکنید.

برای برگزاری مراسم اختلاف نظرها همیشه پیش می آید. بنابراین در هنگام بروز اختلاف نظر سعی کنید تا آرامش خودتان را حفظ کنید و کم کم موارد را حل کنید.

برای اُپراتورهای مختلف مراسم عروسی تان مثل آرایشگاه، آتلیه، تالار، گل آرایی و غیره سعی کنید که مکان هایی را انتخاب کنید که قبلا کارشان را دیده اید و با محیط آن جا آشنایی داشته اید تا استرس کمتری از نا آشنایی بر روی شما وارد شود.

برنامه ریزی برای تشریفات مراسم از قبل یک امر بسیار ضروری و مهم است تا وقتی که نزدیک عروسی شده اید، دچار فشار و گنگی زیاد نشوید.

 

منبع: https://khabarfarsi.com/



:: بازدید از این مطلب : 129
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 آبان 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

فرش سبز بورس برای شاخص‌ها
شاخص کل بورس تهران در ادامه روند صعودی یک هفته اخیر، دیروز شنبه نیز با ۱۱ هزار و ۷۳۹ واحد افزایش،

شاخص کل بورس تهران در ادامه روند صعودی یک هفته اخیر، دیروز شنبه نیز با ۱۱ هزار و ۷۳۹ واحد افزایش، در ارتفاع یک میلیون و ۴۲۶ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص هم‌وزن با چهار هزار و ۳۳۹ واحد افزایش به ۴۰۱ هزار و ۹۰۷ واحد و شاخص قیمت با ۲ هزار و ۵۸۸ واحد رشد به ۲۳۹ هزار و ۷۳۷ واحد رسید. شاخص بازار اول، ۱۰ هزار و ۲۷۹ واحد و شاخص بازار دوم، ۱۸ هزار و ۴۲۵ واحد افزایش را ثبت کردند.

روز گذشته در معاملات بورس تهران، بیش از هشت میلیارد و ۸۸۵ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۵۸ هزار و ۷۵ میلیارد ریال معامله شد. همچنین ملی صنایع مس ایران (فملی) با سه هزار و ۴۰۳ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۲ هزار و ۱۵۳ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۷۵۸ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۶۵۳ واحد، نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۶۳۰ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۶۲۳ واحد و گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۴۴۸ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشت.

در مقابل پتروشیمی شازند (شاراک) با ۴۲۲ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۲۴۰ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۱۹۵ واحد، سایپا (خساپا) با ۱۵۸ واحد و گروه بهمن (وبهمن) با ۸۰ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس به همراه داشت. بر پایه این گزارش، دیروز نماد گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو (خگستر)، پالایش نفت تهران (شتران)، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، ایران خودرو (خودرو)، سایپا (خساپا)، ملی صنایع مس ایران (فملی) و پالایش نفت بندرعباس (شبندر) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند. گروه خودرو هم در معاملات روز شنبه صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۸۷۱ میلیون برگه سهم به ارزش پنج هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال دادوستد شد.

   آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز روز گذشته بیش از ۱۱۹ واحد افزایش داشت و به ۱۸ هزار و ۵۴۱ واحد رسید. در این بازار بیش از پنج میلیارد و ۲۵۴ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد و تعداد دفعات معاملات روز شنبه فرابورس بیش از ۲۲۲ هزار و ۲۵۳ نوبت بود. پلیمر آریاساسول (آریا)، آهن و فولاد غدیر ایرانیان (فغدیر)، صنعتی مینو (غصینو)، پویا زرکان آق دره (فزر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای) و پتروشیمی تندگویان (شگویا) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند. همچنین صنایع پتروشیمی تخت جمشید (شجم)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، شرکت سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر) و سیمان لار سبزوار (سبزوا) تاثیر منفی بر این شاخص داشتند.

مقالات دیگر: برای فروش فرش دستباف به کجا مراجعه کنیم

    رشد بازارهای جهانی 

بر اساس گزارش فردای اقتصاد؛ روز پنجشنبه نرخ تورم امریکا برای ماه اکتبر منتشر شد و درحالی که پیش‌بینی‌ها از یک کاهش ۰.۲ درصدی و ثبت تورم سالانه ۸ درصدی صحبت می‌کردند، شاخص بهای مصرف‌کننده در این ماه کاهش ۰.۵ درصدی را تجربه کرد و توانست به عدد ۷.۷ درصد برسد که موفقیتی تمام عیار برای تلاش‌های یک ساله فدرال رزرو محسوب می‌شود. اکنون تورم سالانه ایالات متحده فاصله‌ای ۱.۴ درصدی از سقف ۴۰ ساله خود در ماه مارس دارد و این موضوع می‌تواند دلیل قانع‌‌کننده‌ای باشد که فدرال رزرو از این پس با قدرت کمتری به مقابله با اژدهای تورم بپردازد.در کنار خوشحالی برای کاهش تورم، نگرانی از احتمال شروع یک دوره رکودی همچنان اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند. شتاب بالای افزایش نرخ بهره طی ماه‌های گذشته و رسیدن آن به ۴ درصد طی تنها ۶ مرحله، یکی از تاریخی‌ترین سرعت‌های افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو بوده که تا حد زیادی شرایط را برای سرمایه‌گذاری در اقتصاد سخت‌تر قبل از قبل کرده است. از همان شروع اقدامات تهاجمی بانک مرکزی امریکا، کارشناسان و اقتصاددانان بسیاری از احتمال بالای ورود به یک دوره رکودی صحبت می‌کردند و اکنون به نظر می‌رسد که احتمال آن بیش از هر زمان دیگری باشد.افزایش نرخ بیکاری به ۳.۷ درصد در ماه اکتبر که هفته گذشته منتشر شد، و همچنین افزایش بیش از انتظار مدعیان بیمه بیکاری به ۲۲۵هزار نفر به جای ۲۲۰هزار نفر در همین ماه، نشانه‌هایی از نزدیک شدن به رکود است که می‌تواند بازارها را تحت تاثیر قرار دهد. پیروزی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات کنگره امریکا نیز این موضوع را تشدید می‌کند زیرا کارشناسان اعتقاد دارند که این حزب توجه بیشتری به کنترل تورم و توجه کمتری به بیکاری خواهد داشت. در صورت ایجاد یک دوره رکود اقتصادی، تقاضا برای بازارها و سرمایه‌گذاری کاهش خواهد یافت و همین موضوع می‌تواند فشار مضاعفی را بر قیمت‌ها بگذارد. البته در این بین فدرال رزرو، تاریخ تلخ ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ را در ذهن خود دارد و همین موضوع باعث می‌شود که قطعا در ادامه شاهد اقداماتی در جهت کنترل احتمال این رخداد باشیم اما به‌طور کل پیش‌بینی می‌شود که ریزش شدید بازارهای جهانی دیگر تکرار نشود اما احتمال افزایش‌های قابل توجه و مداوم همچون دوران پس از کرونا کمی دور از ذهن است.

 

منبع: http://www.taadolnewspaper.ir/



:: بازدید از این مطلب : 125
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 آبان 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

قاچاق سازمان‌یافته پزشک!
احساس تعلق به ایران و ایرانی در جامعه نخبگان فزاینده است. کم نیستند نخبه‌هایی که از زرق و برق‌های آن طرف آبی و فرش‌های قرمزی که برایشان پهن می‌شود، صرف‌نظر کرده و همین‌جا مانده‌اند. این‌ها با عشق پای کار ساختن ایرانند و به آینده آن امیدوار؛ همه نهاد‌های مسئول و غیرمسئول باید با تمام توان در خدمت این نخبگان باشند. از آن طرف، آمار مهاجرت در برخی از حرف تخصصی هم نگران‌کننده است. حتی اگر ایران بهشت پزشکان و به خصوص متخصصان باشد، باز هم عده‌ای از پزشکان ترجیح می‌دهند به کشور‌های دیگر مهاجرت و بهشتشان را در آنجا پیدا کنند.

کشور‌هایی همچون کشور‌های حاشیه خلیج فارس پیش‌پای پزشکان ایرانی فرش قرمز پهن کرده‌اند و پیشنهاد درآمد‌های وسوسه کننده‌ای را در برابر پزشکان جوان ایرانی گذاشته‌اند. همین مسئله موجب شده تا تنها طی یک سال گذشته ۱۶۰متخصص قلب کشور را ترک کنند. مهاجرت این تعداد متخصص قلب در حالی است که پنج‌سال پیش نایب‌رئیس انجمن جراحان قلب ایران اعلام کرده‌بود که فقط ۲۴۰ متخصص جراحی قلب در کشور داریم. از سوی دیگر آمار بیماری‌های قلبی در جوانان رو به افزایش است.
تا همین چند وقت پیش وقتی از کمبود پزشک صحبت و برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی اقدام می‌شد، برخی از متخصصان و مسئولان حوزه سلامت و سردمداران صنف پزشکان یعنی سازمان نظام پزشکی، موضع‌گیری می‌کردند و معتقد بودند کمبود پزشک نداریم، حالا، اما انگار ورق برگشته است! این‌بار همین مسئولان پزشکان پیشکسوتی که مخالف افزایش ظرفیت‌های پزشکی برای جبران کمبود پزشک در کشور بودند، از کمبود پزشک صحبت می‌کنند و درباره احتمال بازگشت به اوضاع سلامت و پزشکی کشور به ۴۰ سال پیش هشدار می‌دهد؛ آن‌ها هشدار می‌دهند ممکن است ناچار شویم مانند دوران قبل از انقلاب، پزشک از هند و پاکستان وارد کنیم.
اینبار صحبت از مهاجرت پزشکان است؛ پزشکانی که پس از سال‌ها درس خواندن و پولی که از بیت‌المال برای تربیت آن‌ها هزینه می‌شود، وقتی هنگام بازدهی و خدمت‌رسانی‌شان به مردم و کشور می‌رسد، ترجیح می‌دهند به کشور‌هایی بروند که درآمد‌های بیشتری را نصیبشان می‌کند و زندگی مرفهی دارند. در این میان نباید نقش شرکت‌های ترانسفر پزشک و امتیاز‌هایی را که در اختیار پزشکان جوان قرار می‌دهند، فراموش کرد؛ شرکت‌هایی که پزشکان جوان و نخبه ایرانی را به کشور‌هایی همچون امارات قاچاق می‌کنند.
آمار‌های هشدارآمیز از مهاجرت پزشکان
آمار ادعایی مهاجرت پزشکان هشدارآمیز شده‌است. به گفته رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴ هزار و ۲۷ پزشک درخواست صدور گواهی عدم سوء‌پیشینه برای مهاجرت کرده‌اند. همچنین آمار درخواست good standing (گواهی عدم سوءپیشینه) برای مهاجرت پزشکان متخصص و فوق تخصص رو به افزایش است. بر اساس آمار، در یک‌سال گذشته ۱۶۰ متخصص قلب مهاجرت کرده‌اند؛ در همین مدت ۳۰ هزار نفر از اعضای کادر درمان از دانشکده‌های علوم پزشکی درخواست good standing یا «نداشتن سوءپیشینه» داشته‌اند که مقصدشان عمان بوده‌است؛ همچنین ظرف چهار سال گذشته ۱۶ هزار پزشک عمومی از کشور مهاجرت کرده‌اند.
پر کردن جای خالی مهاجران با تنزل سطح آموزش پزشکی
مراسم روز پزشک امسال با یک هشدار برد رسانه‌ای‌اش تا امروز ادامه دارد. این هشدار یک جمله تکان‌دهنده از سوی محمد رئیس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور بود که گفت «تخصص جراحی قلب در سال جاری ۱۸ نفر ظرفیت داشته‌است، اما هیچ‌کس متقاضی‌نشده و در کل کشور فقط دو فارغ‌التحصیل جراحی اطفال داریم.» همین یک جمله، اما کل آموزش پزشکی را به چالش کشید. از نگاه رئیس‌زاده با ادامه وضعیت کنونی ممکن است مجبور شویم مانند ۴۰ سال قبل از کشور‌هایی همچون هند و پاکستان پزشک وارد کنیم. خالی ماندن ظرفیت‌های پذیرش دانشگاه‌های علوم پزشکی در برخی رشته‌ها و پایین آمدن تراز نمره‌ها برای پر کردن این صندلی‌ها تنها چالش حوزه آموزش پزشکی نیست. هم اکنون سایر کشور‌ها و به خصوص کشور‌های حاشیه خلیج فارس و به طور خاص کشور عمان، مقصد اصلی پزشکان نخبه ایرانی شده‌اند؛ کشور‌هایی که با پرداخت دستمزد پزشکان به دلار بر سر راه آنان فرش قرمز پهن کرده‌اند. ماحصل این ماجرا برای ما خالی‌شدن دانشگاه‌های علوم پزشکی از نخبگان و جایگزین شدن آن‌ها با افرادی است که در سطحی به مراتب نازل‌تر قرار دارند و این مسئله می‌تواند دانش پزشکی ایران را که یکی از افتخارات کشورمان بود، به قهقرا ببرد.
حدود یک ماه بعد از این اظهار‌نظر رئیس سازمان نظام‌پزشکی، ابوالفضل باقری‌فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت از رکورد‌زنی تاریخی در پذیرش آزمون دستیاری تخصصی ۱۴۰۱ خبر داد، اما ماجرای این رکورد‌شکنی به تسهیل شرایط و یک جور‌هایی کوتاه آمدن ساختار آموزش پزشکی در برابر کم‌سوادی داوطلبان تخصص است که توانست همه صندلی‌های خالی را پر کند.

مقالات دیگر: خریدار فرش دستباف معتبر ایران
همچنانکه وزیر بهداشت در توجیه چرایی خالی‌ماندن هزار ظرفیت در آزمون دستیاری سال گذشته گفته‌بود: «این ظرفیت‌های خالی به دلیل آیین‌نامه‌هایی است که موجب می‌شد افراد انتخاب‌های زیادی نداشته باشند، چون هر داوطلب، حق ۱۰ انتخاب رشته داشت، اما از امسال هر داوطلب می‌تواند ۱۰۰ رشته محل را انتخاب کند.»
امسال به گفته معاون آموزشی وزارت بهداشت در مقایسه با پارسال و ظرفیت مشابه، حدود ۵۰۰ دستیار تخصصی در آزمون امسال، بیشتر جذب و پذیرفته شدند و از سوی دیگر، صندلی‌های خالی این آزمون به خصوص در رشته‌های مورد نیاز، به طور چشمگیری پر شد. به عنوان نمونه در رشته بیهوشی، حدود ۵۰ درصد از صندلی‌های خالی پارسال، امسال پر شد و به رغم این استقبال چشمگیر، تعداد قابل‌توجهی از دستیاران نیز در مرحله تکمیل ظرفیت و پذیرش بومی پذیرفته خواهند شد.
بدین معنا که تسهیل و باز گذاشتن دست داوطلبان برای انتخاب ۱۰۰ رشته به جای ۱۰ رشته توانست در پر کردن صندلی‌های خالی در آزمون چهل و نهم، رکوردشکنی و خالی ماندن این ظرفیت‌ها را در سال‌های گذشته هم جبران کند، اما آیا این کار به معنی آسیب رسیدن به کیفیت گزینش دانشجو برای ادامه تحصیل در دوره‌های تخصص نیست و آیا این سهل‌گیری موجب تنزل کیفیت و سطح دانش پزشکانی نمی‌شود که قرار است طی سال‌های آینده مسئولیت سلامت جامعه را بر عهده بگیرند؟
تفاوت در دستمزد پزشکان عاملی برای تشویق به مهاجرت
درآمد یکی از اصلی‌ترین انگیزه‌ها برای مهاجرت پزشکان است. عمان که این روز‌ها مقصد بسیاری از پزشکان شده حدود ماهانه ۲ هزارو ۶۰۰ دلار به پزشک عمومی حقوق می‌دهد که از این مقدار ۲ هزار دلار هزینه زندگی در این کشور است. البته در عمان قانونی وجود دارد که هر ۱۸ ماه ۱۱ درصد به حقوق پزشکان افزوده می‌شود. قطر هم که میزبان جام جهانی است به طور متوسط ماهانه ۲ هزارو ۵۰۰ دلار به پزشک عمومی و ۶ هزار دلار به پزشک متخصص حقوق می‌دهد که از این میزان حقوق حدود هزارو ۸۰۰ دلار را باید به عنوان هزینه‌های زندگی در این کشور خرج کرد.
دکتر احمد‌رضا عصاره، فوق‌تخصص قلب و عروق و عضو هیئت علمی دانشگاه جندی‌شاپور اهواز با تأکید بر اینکه ماجرای مهاجرت نخبگان در حوزه پزشکی ۲۰ سال است که اتفاق افتاده و الان در حال اوج‌گیری است به «جوان» می‌گوید: «کرسی‌های استادی ما در حال خالی ماندن است. پزشکان متخصص و با تجربه ما کشور را ترک می‌کنند و ما مجبوریم در امتحانات ارتقا و برد، نمره بدهیم. نخبگان ما که در کنکور وارد می‌شوند به خارج می‌روند و کسانی را که در کنکور قبول نشده‌اند، بلکه با پول رفته‌اند خارج درس می‌خوانند، با پول می‌آوریم و در کلاس‌های پزشکی می‌نشانیم.»
به گفته وی در دانشگاه اهواز شاید بیش از ۵۰درصد اساتید مهاجرت کرده و رفته‌اند و الان بهترین اساتید کشور ما مهاجرت می‌کنند و به کشور‌هایی مثل عمان می‌روند. این جراح متخصص قلب با مقایسه میان تعرفه‌ها در ایران و سایر کشور‌ها می‌افزاید: «شرایط تعرفه‌ها در کشوری مثل عراق با ۴، ۵ برابر و در عمان تا ۱۰ برابر تعرفه‌ها در ایران است تازه مالیاتی هم به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.» این پزشک با اشاره به ارفاق نمره در برخی رشته‌ها مثل قلب یا اطفال تصریح می‌کند: «کسی که جراح قلب است درآمدی ندارد؛ یک جراح قلب برای یک مریض یک روز را باید به جراحی بگذراند. مزد این در بیمارستان دولتی تعرفه‌اش یک میلیون است و بعد برایش سقف هم می‌گذارند. این نخبه‌ای بوده که بیش از ۲۰ سال درس خوانده و وقتی به بازدهی می‌رسد نزدیک ۴۰ سالگی است. این فرد زمانی که دیگران تفریح می‌کردند، کار می‌کرده و درس می‌خوانده‌است.»
به گفته عصاره همین فرد وقتی به کشوری مانند عمان برود برای شش، هفت عمل در ماه، حدود ۱۰۰هزار دلار درآمد دارد و آمار و ارقام درآمد پزشکان در این کشور‌ها بالاتر از چیزی است که ما فکرش را بکنیم. یا برای یک ویزیت ۱۵۰ دلار دریافت می‌کند، اما در اینجا ویزیت ۲، ۳ دلار است.
مهاجرت یا قاچاق؟
در عین حال بخشی از پشت پرده این ماجرای مهاجرت پزشکان هم به فعالیت برخی شرکت‌های مهاجرتی بازمی‌گردد. شرکت‌هایی که تسهیلات ویژه‌ای را برای مهاجرت پزشکان به این کشور‌ها دارند و اقامت و مصاحبه آن‌ها را برای حضور در این کشور‌ها تسهیل می‌کنند. در واقع با پدیده جدیدی تحت عنوان قاچاق پزشکان مواجه هستیم. پدیده‌ای که پشت پرده آن شرکت‌های مهاجرتی هستند. این مسئله موجب‌شده این شرکت‌ها پزشکان ایرانی را با ترفند‌هایی به کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس بکشانند.
محمد رئیس‌زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی با طرح پدیده «قاچاق پزشک به اسم مهاجرت» می‌افزاید: «چطور می‌گوییم اگر آرد و دارو ارزان باشد، قاچاق می‌شود؟ وقتی خدمات پزشکی و نیروی پزشکی هم خیلی ارزان باشد، این نیرو قاچاق می‌شود. مگر در حوزه دارویار طرح‌مان این نبود که قیمت را واقعی کنیم تا دارو قاچاق نشود؟ بر همین اساس باید قیمت نیروی پزشکی‌مان را هم واقعی کنیم تا قاچاق نشود. وقتی ارزان باشد، برای نیروی ما جاذبه ایجاد کرده و او را می‌برند.»
محمدجواد یزدان‌پناه، متخصص ایمونولوژی هم با اشاره به شکل‌گیری این بیزنس جدید می‌گوید: «ترانسفر یا نقل و انتقال پزشکان به دیگر کشور‌ها امروز تبدیل به یک بیزینس شده‌است و آژانس‌های مسافرتی پیشنهاد‌های اغواکننده‌ای برای پزشکان دارند. جایی برای اقامت، تسهیل پروسه مصاحبه و اقامت را انجام می‌دهند. در واقع از بحث توریسم پزشکی به توریسم پزشک رسیده‌ایم، اما بهترین مقصد، کشور‌های عربی و حاشیه خلیج‌فارس است که اتفاقاً پزشکان ایرانی را بسیار دوست دارند.»

منبع: https://www.javanonline.ir/



:: بازدید از این مطلب : 122
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 21 آبان 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

باید به آینده فکر کنیم / فرش قرمزی برایتان پهن نمی کنند
نصر: پروژه رصدخانه ملی ایران بزرگترین پروژه علمی کشور در تاریخ معاصر است و بعد از ۸۰۰ سال جایگاه ایران در نقشه علم و فناوری نجوم را تثبیت می کند.
 پروژه رصدخانه ملی ایران چند فناوری مهم را با دقتی که پیش از این در ایران تجربه نشده بود توسعه داده است.  سازه عظیم مکانیکی و در عین حال دقیق، اپتیکی که هیچگاه در این مقیاست تجربه نشده بود و کنترل سامانه های پیچیده در کنار سامانه خلاء و لایه نشانی که هیچگاه در ایران در این مقیاس تجربه نشده بود. این ویژگی ها رصدخانه ملی ایران را با اختلاف زیاد از تمام پروژه های پیش از آن متمایز می کند. فناوری ساخت تلسکوپ های نجومی در این مقیاس در اختیار چند کشور پیشرو در صنعت است. رصدخانه ملی ایران به طور کامل توسط مهندسان ایرانی طراحی و به اجرا درآمده است. به عبارت دیگر به جز دو شیشه تلسکوپ که در ایران به آینه تبدیل شده اند تمام بخش ها و زیر سامانه های تلسکوپ و رصدخانه از جمله گنبد همگی ساخت ایران است.
دکتر قرارخسروشاهی مقابل تلسکوپ 3.4 متری رصدخانه ملی ایران
 
دكتر حبيب خسروشاهي، استاد و پژوهشگر جوان ايراني پس از اتمام تحصيلات دكتري در «مركز تحصيلات تكميلي در علوم پايه زنجان» به عضويت هيات علمي دانشگاه «بيرمنگام» انگلستان درآمده، به عنوان پژوهشگر اصلي گروه تحقيقات كهكشان‌هاي فسيلي اين دانشگاه كه از معتبرترين و فعال‌ترين گروه‌هاي پژوهشي در اين زمينه در دنياست، نقش كليدي در يافته‌هاي اخير اين گروه از جمله شناسايي نزديكترين و پرجرم‌ترين كهكشان‌هاي فسيلي و چند كهكشان فسيلي ديگر و نظريه‌هاي بديع ارائه شده در زمينه اين گروه‌هاي كهكشاني داشته و تحقيقات اخير وي بازتاب وسيعي در محافل و رسانه‌هاي علمي جهان داشته است.
دكتر حبيب قرار خسروشاهي، استاد جوان دانشگاه «بيرمنگام» در سال 1350 در تبريز به دنيا آمده و تحصيلات كارشناسي خود را در رشته فيزيك در دانشگاه تبريز و مقطع كارشناسي ارشد و دكتري اين رشته را در مركز تحصيلات تكميلي در علوم پايه زنجان به پايان رسانده است.
وي پس از اتمام تحصيلات دكتري به مدت يك سال فعاليت‌هاي پژوهشي خود را در مركز تحصيلات تكميلي در علوم پايه زنجان ادامه داده و پس از آن به دانشگاه «بيرمنگام» رفته و در حال حضور به عنوان عضو هيات علمي عمده فعاليت خود
 را به پژوهش در حوزه نجوم فراكهكشاني متمركز كرده است.
زمينه‌هاي اصلي تحقيقات دكتر خسروشاهي، بررسي كهكشان‌هاي گروه‌ها و خوشه‌هاي كهكشاني، روند تشكيل و تحول آنها و ارتباط ساختار كهكشان‌ها با محيط پيرامون آنها (گاز يا ماده ميان كهكشاني در خوشه‌هاي كهكشاني) است.
وی که هم اکنون مدیر پروژه رصدخانه ملی ایران نیز است در خصوص فعالیت هایش در ایران و تکمیل این پروژه مصاحبه ای با سردبیر نصر انجام داد که ماحصل آن به شرح زیر است:
 
ضمن سپاس از فرصتی که در اختیار آژانس خبری تحلیلی نصر قرار دادیدلطفا بفرمایید؛  اهمیت رصد آسمان و نجوم شناسی در چیست؟
نجوم رصدی یکی از علومی است که از هزاران سال پیش مورد توجه بوده و مثلا با رصد تکراری بودن رویداد ها و حرکات اجرام آسمانی مفهوم زمان توسعه یافته است. نجوم از عهد باستان تا امروز به تدريج از افسانه به واقعيت و از شبه‌علم به علم گراييده و در شکل امروزي‌اش به ابزاری برای شناخت عالم تبدیل شده است. نجوم علم مطالعه و شناخت هر آن چيزي است كه فراي جو زمين است. نجوم علمي است تجربي كه با شاخه هاي علوم از جمله فيزيك، شيمي و رياضي ارتباط تنگاتنگي دارد. نجوم وابسته به فناوري و یکی از انگیزه های توسعه فناوری است. نجوم علم محبوب مردم است. با وجود قرن ها كاوش و پژوهش كه منجر به رمزگشايي از اسرار پيدايش عالم هستي شده، هنوز منجمان و محققان در صدد پاسخ به دهها سوال کلیدی هستند. بنابراین پژوهش در حوزه نجوم و کیهان شناسی به عنوان یکی از شاخه های علوم پایه همچنان در کانون توجه است. علوم در ۵۰ سال گذشته توسعه فراوانی یافته اند اما نجوم نه تنها جایگاهش را از دست نداده است بلکه به واسطه بهره گیری از فناوری های نوین پیشرفت های زیادی کسب کرده است که این فناوری ها در حد لزوم در رصدخانه ملی ایران و تلسکوپ ۳.۴ متری آن بکار رفته است.
حضرتعالی به عنوان مدیر رصدخانه ملی ایران در خصوص اهمیت ایجاد و احداث آن با وجود مراکز پیشرفته جهانی توضیح دهید؟
یک موضوع کلی را عرض کنم و این اینکه ایران مهد توسعه علم هیات و نجوم در سده‌های دور بوده. رصدخانه مراغه الگویی برای توسعه این علم از شرق تا غرب و مرکز تبادل اطلاعات در آن مقطع زمانی بود. اما چندین قرن بی توجهی و منفک شدن از جریان توسعه علمی جهان ضربه بزرگی به کشور و این منطقه از جهان وارد کرده که آثار آن همچنان هویداست.
وجود مراکز پیشرفته پژوهشی در جهان نه تنها اهمیت وجود چنین مراکزی در کشور را زیر سوال نمی برد بلکه نبود چنین مراکزی در ایران زنگ خطری مهم است. در این سوال درد و رنجی پنهان است. چرا باید جایگاه خودمان را دودستی تقدیم دیگر کشورها کنیم و بعد سوال کنیم که خوب حال که آنها پیشرفت کرده اند و این علوم را در دنیا رهبری می کنند اهمیت ورود ما چیست؟ این سوال بارها از من پرسیده شده است و من هر بار با اندوه به آن پاسخ داده ام. البته این سوال بستری برای تحلیل می گشاید که من هم از این زاویه به آن می پردازم.

مقالات دیگر: خریدار فرش قشقائی

تشریفات مجالس شمال تهران
ما با داشتن یک درصد از جمعیت جهان سهم یک درصدی در امکانات پژوهشی در جهان را نداریم و باید بگویم بسیاری در کشور ( از جمله مدیران)‌ تسلیم پیشرفت های جهانی شدند و ترجیح دادند تماشاگر باشند. امروزه به دلیل دسترسی آسان به اطلاعات فکر می کنیم با دیدن یک تصویر زیبا یا عجیب از یک کهکشان یا گوشه ای از عالم تمام مسائل این حوزه حل شده و پاسخ سوالات داده شده اند. ۹۹ درصد اطلاعات نجومی که ما در خصوص کیهان یا محتوی عالم و یا ماهیت اجرام آسمانی به دست می آوریم اساسا با عموم مردم طرح نمی شود. تنها بخش اندکی از آن که ممکن است برای عموم جالب باشد منتشر می شود. سوالی که ما باید بپرسیم این است که ما چه سهمی در جریان علمی در جهان داریم و باید با چه سرعتی حرکت کنیم که بتوانیم نقش و سهم خود را ایفا کنیم.
 با وجود تلسکوپ های فوق پیشرفته در کشورهای مختلف جهان احداث این مرکز چه ضرورتی داشت؟
وقتی می توان از ضرورت سخن گفت که امکانات گسترده تحقیقاتی وجود داشته باشد و بگوییم خوب دیگر ضرورتی برای تلسکوپ پیشرفته نیست چون به فلان رصدخانه دسترسی داریم. ما در نجوم هیچ چیز مفید و به درد بخوری نداریم و در سایر رشته های علوم پایه و مهندسی نیز وضع خیلی بهتر از این نیست. دانشگاه های ما از تجهیزات پژوهشی مدرن خالی هستند. پس اتفاقا ضرورت بسیار بالا است چراکه أساسا ما به این تلسکوپ ها دسترسی نداریم. همانطور که در پاسخ سوال قبلی گفتم علم نجوم در چند تصویر رنگی زیبا خلاصه نمی شود و حتی اگر چنین باشد باید سوال کنیم ما در پیشرفت های جهانی چه نقشی داریم. من تعدادی هیات علمی می شناسم که چون هیچ نقشی در پیشرفت علم نداشتند از این سوالات مطرح می کنند یعنی تسلیم مطلق!
دانشگاه تبریز با همت تعدادی از اساتید ۴۰ سال پیش مجهز به رصدخانه شد و تا ایجاد رصدخانه ملی ایران می توان گفت تنها رصدخانه ای بود که مکان و زیر ساخت آن کم و بیش شبیه رصدخانه های کلاس خود بود. در ۴۰ سال گذشته عملا هیچ امکان جدیدی یا تاثیر گذاری به این رصدخانه اضافه نشده است تا جایی که این امکانات رصدی دیگر به درد منجمان حرفه‌ای امروز نمی خورد.
چرا ترکیه و چین و هند باید به تلسکوپ هایی از همین رده علاقمند باشند و ما از خودمان چنین سوالی بپرسیم. البته که هر سوالی قابل طرح و بحث است اما همانطور که متوجه شدید من نگران چرایی طرح این سوالات هستم از این منظر که مبادا ما کلا قافیه را باخته باشیم.
تلسکوپ رصدخانه ملی ایران آخرین فناوری‌های به کار رفته در تلسکوپ های  در کلاس ۴ متر را به کار گرفته است و برجسته ترین متخصصان در برجسته ترین مجله علمی دنیا به این موضوع اشاره می کنند. در خصوص ضرورت در سوال قبلی پاسخ دادم. ایران از نظر علمی یک سرزمین بکر است یعنی کار مهم و اساسی و ریشه دار انجام نشده است پس هنوز باید ده ها پروژه مثل رصدخانه ملی ایران به ثمر برسند تا آثار آن را در علم و جامعه ببینیم. این یعنی توسعه آزمایشگاه های ملی در کشور. سوال من این است که آذربایجان میزبان کدام پروژه ملی و علمی بزرگ است؟ پس به جای این سوالات دلسرد کننده باید به آینده فکر کنیم.
مثل این است که شما نمی توانید یک خودرو به قول شما فوق پیشرفته بخرید یا بسازید و می گویید خوب به چه دردی می خورد؟ اگر خودرو عالی داشتیم جاده های ما هم برای آن خودرو احداث می شد. وقتی آرزوهایمان کوچک باشد امکانات ما هم به اندازه آرزوهای ما خواهد بود. ما اینقدر پول برای علم خرج نکردیم و چنان فقیر هستیم که وقتی اندکی نیز خرج می شود می گوییم چرا؟ همین است که بچه‌ّهای ما از دیپلم مهاجرت می کنند!
من در این سالها فعالیت پژوهشی و فناوری زیاد دیدم. نمایشگاه هفته پژوهش پر است از تجهیزات کپی شده از نمونه های خارجی. البته من فکر می کنم این هم در جای خود مفید است اما رصدخانه ملی ایران متفاوت است کپی نیست. مهندسی معکوس نیست یک پروژه از صفر تا صد است که در تمام مراحل آن متخصصان خارجی بر صحت آن تاکید کرده اند. تجربه ای که در مدیریت این طرح به دست آمده نیز بی نظیر است.
حال به سوال شما بر می گردم. رصدخانه ملی ایران فقط یک ابزار برای نجوم نیست بلکه خود یک بستر بزرگ فناوری است که چرخ صنعت را در چند حوزه به حرکت در آورده است و تجربه بی نظیر مدیریت پروژه های علمی است.

ادامه مطلب



:: بازدید از این مطلب : 123
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 17 آبان 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

برگزاری نمایشگاه فرش‌های نفیس در بجنورد
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی در نشست هم‌اندیشی جمعیت دوستداران فرهنگ و تمدن خراسان شمالی از برگزاری نمایشگاه فرش در سال جاری در شهرستان بجنورد خبر داد.
به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی، علی مستوفیان ۱۶ آبان ۱۴۰۱ در این نشست اظهار کرد: «جمعیت دوستداران فرهنگ و تمدن خراسان شمالی در راستای جلب حمایت مادی و معنوی مردم و تشریک‌مساعی همه‌جانبه آنان در زمینه پژوهش، حفظ، احیا، معرفی و آموزش میراث‌فرهنگی فعالیت می‌کنند.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی افزود: «با توجه به ظرفیت بالای استان در تولید فرش و نیز ثبت بجنورد به نام شهر گلیم فرصت مناسبی است تا بجنورد را به‌عنوان پایتخت فرهنگی گلیم ایران معرفی کنیم.»

مستوفیان با اشاره به استفاده از تمام ظرفیت دستگاهی استان در معرفی صنایع‌دستی، ادامه داد: «می‌توانیم از طرح‌ها و نقوش سنتی صنایع‌دستی استان در زیباسازی و المان‌های شهری استفاده کنیم.»

او گفت: «جمعیت دوستداران فرهنگ و تمدن خراسان شمالی می‌توانند با از فضای خانه ترویج صنایع‌دستی برای تشکیل دفتر و برگزاری جلسات استفاده کنند.»

مقالات دیگر: خریدار فرش پازیریک



:: بازدید از این مطلب : 119
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 16 آبان 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

چطور فرش اقساطی بخریم؟مقرون به صرفه و بدون پیش پرداخت
این روزها، بسیاری از افراد به ویژه خانم‌های خانه دار زمان زیادی را در خانه‌ی خود سپری می‌کنند. برای کار، زندگی یا استراحت، بیش از هر زمان دیگری مهم است که فضاهای ما راحت، شیک و همانطور که مطابق سلیقه‌ی ما است، باشد. فرش، یکی از موثر و ساده‌ترین روش‌هایی است که با کاربرد آن در خانه می‌توانید حال و هوا و سبک کلی خانه را متفاوت جلوه دهید.
 ممکن است شما برای خانه‌تان یک فرش کلاسیک و سنتی با طراحی اصیل ایرانی یا فرشی مدرن و امروزی مثل فرش وینتیج، در نظر گرفته باشید. با پیشنهادات ما در این صفحه، می‌توانید هر فرشی که انتخاب می‌کنید را به صورت اقساطی و بدون پیش پرداخت، آنلاین خریداری کنید. اگر می خواهید به هر قسمت از خانه‌ی خود مثل آشپزخانه، اتاق خواب یا اتاق پذیرایی‌تان، حال و هوای تازه و جدید ببخشید و در عین حال با قیمت مناسب و مقرون به صرفه و به صورت پرداخت اقساطی بلند مدت یا کوتاه مدت تهیه نمایید، در این صفحه با ما همراه باشید.

گاهی ممکن است ما به خرید برخی از کالاهایی نیاز داشتته باشیم اما بودجه و وجه کافی برای پرداخت آن محصول نداشته باشیم یا به عبارتی، خرید آن کالا در برخی شرایط خاص برای ما مقدور نباشد. بنابراین در این صورت می‌توانیم قسمتی از هزینه‌ی کالا را پرداخت کنیم و سپس در قسط‌های بعدی که به طور مشخص تقسیم می‌شود، مابقی آن را پرداخت کنیم. در این روش خرید، نیازی به پرداخت تمام وجه به صورت یکجا نخواهد بود.
اما برخی از کالاها نیز وجود دارد که از دم به صورت قسطی به مشتریان ارائه می‌شود و نیازی به پرداخت تمام وجه نمی‌باشد. اکنون ممکن است برای شما این سوال پیش آید که چطور فرش اقساطی بخریم؟ چگونه از یک فروشگاه اینترنتی معتبر فرش اقساطی تهیه کنیم؟ برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید به طور کلی به شما بگوییم که انجام این کار اصلاَ دشوار نیست و به ساده‌ترین شکل ممکن به روش اینترنتی و آنلاین می‌توان انجام داد سپس جهت خرید اینترنتی فرش، باید مراحلی را طی کرد که در سایت، در قسمت خرید اقساطی فرش به طور کامل به آن اشاره کرده‌ایم.

مقالات دیگر: خریدار فرش

خرید اقساطی فرش
امروزه در صنعت قالیبافی بسیاری از فروشگاه‌های انلاین وجود دارند که با کیفیت‌ترین فرش‌ها را با همکاری سایت‌های مختلف مانند لندو به روش اقساط عرضه می‌کنند. اکنون می توانید به محصولات فروشگاه اینترنتی تک فرش نگاهی بیندازید تا فرش مناسب خود را پیدا کنید. لذا، فرقی نمی‌کند که سلیقه‌ی شما چه نوع طرح و رنگ فرشی باشد؛ فرش کلاسیک یا مدرن، فرش روشن یا تیره.

شما می‌توانید با استفاده از روش خرید اقساطی فرش، کلکسیونی از انواع فرش‌ها را در فروشگاه اینترنتی تک فرش در کوتاه‌ترین زمان برای خانه‌ی خود تهیه کنید. خرید اقساطی فرش به این صورت است که شما می‌توانید با اقساط چند ماهه بدون سود، بدون ضامن، بدون چک و معرفی به بانک به راحتی صاحب فرشی با بهترین کیفیت و مجلل‌ترین فرش‌ها در خانه شوید.

اما قبل از اینکه تصمیم به خرید و رفتن به فروشگاه‌های مختلف بگیرید، بهتر است جهت ثبت سفارش و اطلاع دقیق از قیمت فرش‌ها و جنس الیاف، به سایت فروشگاه ما مراجعه نمایید و در صورت داشتن هرگونه سوال، می‌توانید به صورت ۲۴ ساعته با پشتیبانان ما در ارتباط باشید و همچنین خریدی آسان و بدون دغدغه داشته باشید.

 

منبع: https://donya-e-eqtesad.com/



:: بازدید از این مطلب : 115
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 آبان 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

قلم زنی فرش چیست و چه مراحلی دارد؟
احتمالا شما نیز اصطلاح قلم زنی فرش دستباف را شنیده اید. ولی واقعا قلم زنی چیست؟ اغلب وقتی حرف قلم زنی می شود به یاد کار های هنری مسی یا سنگی می افتیم. ولی قلم زنی برای فرش نیز وجود دارد! در این مقاله به موضوع ی قلم زنی برای فرش های دستباف می پردازیم.
شاید برای شما نیز اتفاق افتاده است که فرش های رنگی شما بعد از شستشو رنگ پس داده باشد. این اتفاق می تواند ناخوشایند باشد چون که فرش های زیبای شما بعد از این رنگ خود را از دست می دهد و شکل نازیبایی پیدا می کند. در این وضعیت قلم زنی شیوه ای است که می تواند انواع این مشکلات را برطرف کند. اغلب این کار به وسیله قالیشویان بعد از شستشو انجام می شود و یک کار تقریبا حرفه ای به حساب می آید، چون که در صورت اشتباه می تواند سبب از بین رفتن رنگ های فرش شما گردد.
قلم زنی فرش چیست

چرا فرش‌های دستباف رنگ پس می‌دهند؟
اکثر ما با موضوع رنگ پس دادن فرش دستباف آشنا هستیم. یا آن را تجربه کرده‌ایم یا حداقل فرش‌هایی را دیده‌ایم که رنگ‌هایشان پس داده باشد. ولی چرا برخی از فرش‌های دستباف رنگ پس می‌دهند؟ به وجود آمدن این مشکل به چند عامل مهم بستگی دارد.

جنس نخ نامرغوب به کار رفته در فرش
این مشکل بیشتر در مورد فرش‌هایی که از جنس پشم هستند به وجود می آید. البته باید دقت کرد که همه فرش‌های پشمی این مشکل را نخواهند داشت. رنگ پس دادن فرش پشمی اغلب به دلایل زیر است:

- عدم مرغوبیت پشم به‌ کار رفته
- رنگ‌رزی غیر اصولی و غیرحرفه‌ای پشم

مواد شوینده نامناسب
اغلب احتمال رنگ پس دادن فرش دستباف در زمان شستشو بیشتر است. امکان دارد تا موقع شستشوی فرش دستباف رنگ فرش هیچ مشکلی نداشته باشد، ولی بعد از شستشو رنگ ها تداخل پیدا کنند و رنگ پس بدهند. بیشتر در زمان شستشوی فرش در خانه به وسیله خود افراد، مواد شوینده نامناسبی برای شستشوی فرش انتخاب می‌شود. این مواد شوینده مثل برخی از پودرهای لباسشویی دارای دانه‌های سفیدکننده (وایتکس) هستند. به همین علت به‌ آسانی می‌توانند به رنگ فرش صدمه برسانند.
مراحل قلم زنی فرش دستباف

استفاده از آب داغ و شستشوی نامناسب
همان طور که گفته شد، برخی از نخ‌های پشمی به‌کار رفته در فرش، امکان دارد رنگ استانداردی نداشته باشند. پس هنگامی که در معرض جریان آب داغ قرار بگیرند، رنگ پس می‌دهند. همین طور نوع شستشوی فرش هم در بالا رفتن درصد صدمه آن دخیل است. استفاده از ابزار نامناسب و روش شستشوی اشتباه، می‌تواند سبب درهم‌آمیختگی رنگ فرش گردد.

خریدار قالیچه

تابش مستقیم آفتاب
یکی دیگر از عوامل اثر گذار در رنگ پس دادن و بور شدن فرش، تابش نور شدید خورشید روی فرش است. دراین هنگام اغلب رنگ قسمت‌های از فرش که در معرض نور شدید خورشید هستند، دچار بورشدگی می‌شود. پس بهتر است برای پیشگیری از این مشکل، در زمان تابش آفتاب، با استفاده از یک پارچه ضخیم یا پرده از تابش مستقیم آفتاب روی فرش پیشگیری کنید.
مراحل قلم زنی فرش دستباف
در نخستین قدم علت آسیب فرش باید کنترل شود ، بعد با استفاده از مواد مرغوب رنگ گذاری آغاز میشود در این مرحله جنس مواد به کار رفته در رنگ گذاری  و توجه در انجام کار خیلی ضروری میباشد چون که عدم استفاده از مواد مرغوب باعث رنگ دادگی فرش به دیگر جاها میشود و سبب صدمه جدی تری به فرش میگردد.

در رنگبرداری اصولا رنگ های تیره ی فرش دستباف که داخل رنگ های روشن و سفید فرش  شده است از بین می رود. اما این کار بعضی اوقات سبب کمرنگ شدن رنگ های تیره میشود که در اینجا با قلم زنی مشکل برطرف می گردد!

بعد از اینکه رنگ گذاری انجام شد، با بخور داغ رنگ بر روی فرش ثابت میشود و دوام رنگ بیشتر می شود.

بعضی اوقات با وجود همه توجه در انجام رنگ برداری جای ترمیم شده فرش با جاهای دیگر فرق دارد به همین سبب رفوگر با استفاده از یک قلمو باریک و با رنگ های محلول برای مطابقت رنگ فرش اقدام میکند. انجام قلم زنی با مواد شیمیایی و گیاهی انجام میگیرد. در شیوه قلم زنی یا قلم کاری رنگ فرش 80 تا 90 درصد به وضعیت نخست بازمیگردد. 

منبع: بیتوته



:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 14 آبان 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

اهتمام دولت سیزدهم برای ترمیم تار و پود فرش مراغه
مراغه- ایرنا- تار و پود صنعت فرش مراغه چنان ازهم گسیخته که دیگر تولید و عرضه‌اش به مانند گذشته پرطمطراق‌اش در دار قالی این شهرستان نمی‌گنجد تا جایی که کارگران آن زیر فشار گره‌های کور کمر خم کرده‌اند و محصول‌شان با عنوان فرش قم عرضه می‌شود.

قالیبافان روزمزد فرش مراغه اکنون با روزی ۱۵۰ هزار تومان کار می‌کنند و حدود ۱۰ روز از هر ماه را بیکار هستند، بیمه قالیبافی هم با یک بخشنامه در دولت قبلی از کف‌شان بیرون رفته است و با همه این اوصاف، تولید دیگر برای سرمایه‌گذاران هم صرفه ندارد.

طرح و نقشه‌هایش به راحتی سرقت می‌شود، بیشتر تاجرانش به دیگر شهرها به ویژه قم مهاجرت کرده‌اند و صنعت رنگرزی هم در این کهن‌شهر رو به نابودی است.

«یونس بیگلری»، بازرس اتحادیه قالیبافان مراغه می‌گوید: زمانی هنرصنعت فرش دستباف در این شهرستان ارزش زیادی داشت و با درآمد تولید یک فرش می‌توانستند ارزش افزوده ایجاد کنند اما اکنون نه تنها حال سرمایه‌گذاران بلکه وضعیت کارگران هم خوب نیست و فرش‌های تولیدی را برای فروش نزد تاجران مراغه‌ای مقیم قم به امانت می‌گذارند.  

وی با اشاره به اینکه فرش‌های ناب مراغه در موزه‌های اروپا نگهداری می‌شود، افزود: ظرافت در بافت و نقشه فرش مراغه قابل توجه است و اکنون فرشبافان مراغه در سراسر کشور پخش شده‌اند.

وی ادامه داد: با این وجود حدود ۲۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در صنعت فرش مراغه اشتغال داشته و به حمایت نیاز دارند.

«اصغر محمدی»، عضو هیئت مدیره اتحادیه قالیبافان مراغه نیز با بیان اینکه تحریم‌ها به صنعت فرش مراغه که عمده محصول آن صادراتی است، ضربه زد و افزایش تولید فرش ماشینی نیز ضربه دوم را بر پیکره فرش دستباف این شهرستان وارد کرد.

وی به تولید یکی از بزرگترین فرش‌های تمام‌ابریشم و ریزبافت کشور با ۱۰۰ مترمربع مساحت در طول ۱۱ سال گذشته در مراغه اشاره کرد و گفت: این فرش با چندین برگ چک به مبلغ ۹ میلیارد تومان فروخته شد در حالی قابلیت صادرات داشت و ارزش جهانی آن حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بود.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاران هم از پشتوانه مالی برای نگه داشتن فرش تولیدی با هدف ایجاد ارزش افزوده بیشتر برخوردار نیستند، پیشنهاد داد که یک شرکت سهامی با هدف تجمیع سرمایه‌ها در شهرستان تشکیل شود.

«جعفر هندی» از دیگر تولیدکنندگان فرش مراغه نیز نبود نمایشگاه دایمی فرش در مراغه را از دلایل کاهش بهره‌وری این بخش دانست و اظهار کرد: جمع قابل توجهی از فرش‌فروشان قم از تاجران قدیمی مراغه هستند و اگر نمایشگاه دایمی ایجاد شود، می‌توان فرش مراغه را با قیمتی معقول‌تر عرضه و به کارگران این بخش هم دستمزد مناسب پرداخت کرد.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت فرش مراغه در زمینه اشتغالزایی بالاست، اضافه کرد: اگر فرش مراغه در همین شهرستان به تاجران عرضه شود، تحرک اقتصادی در شهرستان ایجاد می‌شود.

«حسین عزتی»، مدیرعامل شرکت تعاونی بافندگان فرش مراغه نیز با تاکید بر اینکه هویت‌دار کردن فرش مراغه ۵۰ درصد کار است، بیان کرد: صنعت فرش این شهرستان پنج طرح اختصاصی و قابل ثبت دارد.

وی ادامه داد: بیمه قالیبافی طی سال ۱۳۸۶ و پس از پیگیری‌های مکرر مصوب شد اما در دولت گذشته تا اطلاع ثانوی آن را لغو کردند و با این تصمیم ضربه بزرگی بر پیکره فرش مراغه وارد شد.

وی با بیان اینکه حمایت‌ها از هنرصنعت فرش مراغه قطع شده است، بیان کرد: اگر زمین مناسبی برای احداث نمایشگاه دایمی فرش در این شهرستان تامین شود، تولیدکنندگان هم برای مشارکت حاضر هستند.

مقالات دیگر: خریدار فرش ابریشم

«مهدی دائمی اقدم» که در زمینه رنگرزی فعالیت دارد نیز بیان کرد: قالیبافان مراغه اکنون ضعیف‌ترین قشر جامعه بوده و در زندگی روزمره با مشکلات عدیده مواجه هستند تا جایی که توان تامین هزینه‌های نخ و رنگرزی را هم ندارند.

وی با بیان اینکه تسهیلات فرشبافی شهرستان طی سالهای اخیر انحراف داشت و به فرشبافان واقعی نرسید، اضافه کرد: وضعیت رنگرزها هم خوب نیست اما با این وجود نقشه مراغه باید ثبت و فرش مراغه باید هویت‌دار شود تا ارزش افزوده این بخش افزایش یابد.

«جلیل پاشایی» از تولیدکنندگان فرش و تابلو فرش در مراغه معتقد است که برای جلوگیری از انحراف تسهیلات فرش باید این وام‌ها به صورت غیرنقدی و در قالب مواد اولیه و مصالح اعطا شود.

وی که در سال ۱۳۹۵ جزو کارآفرینان برتر آذربایجان‌شرقی معرفی شده بود، بیان کرد: اگر تاجران مراغه‌ای مقیم دیگر شهرها به ویژه قم به زادگاهشان برگردند، هنرصنعت فرش مراغه دگرگون می‌شود.

اما همچنان بر اساس آمارهای اداره صمت سالانه حدود  ۱۱ هزار مترمربع فرش ابریشمی به ارزش تقریبی ۴۴ میلیارد تومان و حدود ۱۶هزار و ۲۰۰ مترمربع فرش دستباف روستایی به ارزش ۶۵ میلیارد تومان در این شهرستان تولید می‌شود.
از این رو مسئولان دولت سیزدهم و در راس آنان «مرتضی مینویی» معاون فرماندار مراغه و «محمد تقی‌پور» سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت این شهرستان همچنان به احیای این صنعت با همراهی فعالانش چشم امید دارند.

فرش مراغه شناسنامه‌دار می‌شود

سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت مراغه گفت: با راهنمایی‌های «مینویی» معاون فرماندار مراغه که در رشته مدیریت بازرگانی دارای تحصیلات عالی است، فرش مراغه در کوتاه‌مدت شناسنامه‌دار می شود و برای تقویت این بخش در بلندمدت نیز احداث نمایشگاه در دستور کار قرار می‌گیرد.

«محمد تقی‌پور» نسبت به برپایی میزهای صادراتی در مراغه با محوریت فرش و سیب ابراز امیدواری کرد و افزود: تاجران فرش مراغه نیز می‌توانند در میزهای تجاری تبریز حاضر شوند.

وی همچنین از برگزاری همایش فرش در مراغه خبر داد و افزود: در وضعیت فعلی پاساژهای قدیمی فرش‌فروشان مراغه که اکثر آنها خالی است می‌تواند به عنوان نمایشگاه فرش به کار گرفته شود.

وی ایجاد رشته فرش در مراکز دانشگاهی شهرستان، ثبت نقشه‌های اختصاصی هنرصنعت فرش مراغه، احداث نمایشگاه و جلوگیری از انحراف تسهیلات را نیز جزو برنامه‌های احیای صنعت فرش مراغه عنوان کرد و ادامه داد: اتحادیه‌های فعال مراغه نیز می‌توانند صندوقی برای حمایت از این هنرصنعت ایجاد کنند.

فرش مراغه نباید مصادره شود

«مینویی» معاون فرماندار مراغه گفت: فرش مراغه نباید مصادره شود و بر همین اساس نرم‌افزاری در اتحادیه برای شناسنامه‌دار کردن فرش به کار گرفته می‌شود تا حین تولید فرش، تصاویر آن در سامانه بارگذاری شده و در نهایت برای هر فرش یک شناسنامه صادر شود.

وی با بیان اینکه هر فرش دارای بارکد خواهد بود و بارکدخوان گوشی هم امکان اسکن آن را خواهد داشت، اضافه کرد: خریدار فرش مراغه در چنین شرایطی، روزمه فرش و مراحل بافت را مشاهده می‌کند و همین موضوع ۳۰ تا ۴۰ درصد به ارزش فرش مراغه اضافه می‌کند؛ درست مثل ملکی که دارای سند است.

وی با طرح این سئوال که چرا تاجران داخلی و خارجی نباید برای تهیه فرش مراغه به این شهرستان سفر کنند؟ افزود: در این شهرستان باید مرکزی برای عرضه فرش ایجاد شود.

وی توسعه کارگاه‌های کوچک زودبازده را مورد تاکید قرار داد و افزود: فرش‌بافی جزو بهترین مشاغل خانگی است و در این حوزه باید سرمایه‌گذاری شود.

«مینویی» با بیان اینکه هنرصنعت فرش مراغه قابلیت راه‌اندازی تجارت جهانی را دارد، اضافه کرد: علاوه بر فرش باید برای سیب مراغه هم مرکز تجارت جهانی ایجاد شود؛ مرکزی که استراحت‌گاه، کافی‌شاپ و مراکز عرضه داشته باشد.

به گفته وی این صنعت می‌تواند برای مراغه فرصت‌های شغلی جدید ایجاد کند و در صورتی که فرش این شهرستان شناسنامه‌دار شود، ارزش فرش آن افزایش می‌یابد.

به گزارش ایرنا هنرصنعت فرش مراغه روزگاری از رونق قابل توجه برخوردار بود تا جایی که تاجران اروپایی به ویژه آلمانی مشتری ثابت فرش این کهن‌شهر بودند.



:: بازدید از این مطلب : 112
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 7 آبان 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

فرش دستباف ایرانی از دیرباز تا کنون به عنوان بهترین فرش‌های دنیا شناخته شده‌اند. راز موفقیت و محبوبیت بالای این فرش‌ها به هنر، اصالت و ذوق بالای بافندگان ایرانی بر می‌گردد از این‌رو در سراسر دنیا برترین طرح‌ها و نقش و نگار مربوط به طرح های اصیل ایرانی است. برای خرید بهترین فرش ایرانی باید به نکاتی مانند، خاستگاه، طرح‌ها و مواد اولیه توجه ویژه‌ای داشت. در این مقاله به بررسی برترین فرش‌های ایرانی و راهکار‌های شناسایی بهترین دستباف‌ها خواهیم پرداخت.
طرح‌های مشهور فرش‌های دستباف در ایران
فرش‌‌های دستباف ایرانی از نظر نوع نقش و نگار از نظر کلی به دو دسته مدرن و کلاسیک تقسیم بندی شده‌اند. از نظر دسته بندی، طرح‌های سنتی دارای اصالت و انواع گوناگونی هستند. همچنین فرش‌های مدرن نیز از نظر گونه شناسی به سبک‌های انتزاعی و تلفیقی طبقه بندی شده‌اند.

گونه‌های کلاسیک فرش دستبافت


فرش دستباف ایرانی طرفداران زیادی دارد که یکی از دلایل آن، تنوع زیاد در طرح و نقش آن است. این عامل به تنهایی، یکی از دلایل خرید و فروش فرش دستباف به حساب می‌آید و هر نگاهی را به خود جذب می‌کند.

طرح فرش شاه عباسی
یکی از مشهور‌ترین طرح‌های ایرانی، نوع شاه عباسی است. در بافت این نوع فرش‌ها، هنرمندان از نقش و نگار گل شاه عباسی همراه طرح‌های متقارن انتزاعی و هندسی بهره می‌برند. طرح‌ شاه عباسی از نظر اصالت بسیار مورد توجه است و علاوه بر نقش و نگار فرش‌های ایرانی در محراب‌ها و کاشی کاری‌های اسلیمی بسیار مورد استفاده هستند. طرح این گل‌ها با توجه به جزئیات خاص خود دارای ارزش بالا از نظر قیمتی نیز دسته بندی شده‌اند.

طرح فرش دستباف بته‌جقه‌ ای
بته‌جقه از نماد‌های ایرانیان است و از گذشته‌های کهن در آثار و فرهنگ ایرانی نقش‌ بسیار ویژه‌ای دارد. از این ‌رو هنرمندان از آن در تمامی آثار مانند فرش‌، ترمه‌، تابلو و البسه فاخر بسیار استفاده می‌کنند. طرح‌های بته‌جقه‌ای در تمامی خاستگاه‌های فرش مورد استفاده است اما در خاستگاه اصفهان و کاشان چنین‌ طرح‌های بسیار پر استفاده هستند.

نقش اسلیمی در فرش دستباف
به جرئت می‌توان گفت که پر استفاده‌ترین نقش و نگار در فرش‌های دستباف ایرانی، نوع اسلیمی آن است. طرح‌های اسلیمی معمولا به صورت متقارن و طرح‌هایی در وسط فرش به صورت گرد شناخته شده‌اند. در این طرح‌ها از نقش و نگار هندسی نیز به صورت مکمل استفاده می‌کنند. این طرح‌ها در بیشتر خاستگاه‌ها در ایران مورد توجه هستند و در در طرح‌های تبریز و نائین مشهود هستند.

نقش شکارگاه در فرش ایرانی دستباف
از قدیمی‌ترین نقش و نگار در فرش‌ها و تابلو بافته‌های ایرانی می‌توانیم به طرح شکارگاه اشاره کنیم، طرح ها معمولا منظره‌ای از شاهان گذشته و اساطیر را در حین شکار به نمایش می‌گذارند. در گذشته این فرش‌ها درون دربار‌ها بسیار به چشم می‌خورد و امروزه نیز دارای محبوبیت خاص خود است. این طرح های در خاستگاه‌های ترکمن، اصفهان بسیار به چشم می‌خورد.

فرش دستباف با طرح اقتباسی
در این نوع فرش‌ها اشکال هندسی و متحدل الشکل که به صورت مرتب تکرار شده‌ و به صورت قرینه بافته شده‌اند. این طرح از نظر ساختار شناسی شباهت زیادی به طرح‌های اسلیمی دارد اما از نظر جزئیات با یکدیگر تفاوت‌های قابل توجهی دارند. در جزئیات طرح‌های اقتباسی از اشکال هندسی به صورتی ترکیبی استفاده شده است.

دیگرطرح‌ های کلاسیک در فرش های دستباف
از دیگر طرح‌های فرش‌های کلاسیک ایرانی می‌توانیم به مواردی چون گل‌فرنگی، محرابی، ترکمن، افشان و … اشاره کنیم.

خاستگاه‌های فرش دستباف ایرانی

در سراسر مرز و بوم ایران، فرش‌های دستباف اهمیت ویژه ای دارند و تقریبا در همه جا بافندگی فرش دستباف وجود دارد. اما از نظر تکنیک‌های بافت و سهم بیشتر بازار استان‌های تبریز، نائین اصفهان،قم و کاشان بسیار مورد توجه هستند. البته مناطقی نظیر کرمان، ترکمن صحرا، ارومیه ، اردبیل و سایر استان‌ها نیز در بافندگی فرش جزء زبان‌زد‌ها هستند.

فرش دستباف تبریز
بدون شک یکی از برترین و مشهور‌ترین از انواع فرش‌های ایرانی است. بافت در تبریز با قدمتی بیش از ۵۰۰ سال از زمان صفویان بسیار مورد توجه بوده‌ است. فرش تبریز همواره تاجران بسیاری را از سراسر دنیا مجذب خود نموده است. در بافت فرش تبریز از پشم ماکویی استفاده می‌کنند، این پشم نسبت به سایر پشم‌ها استحکام بسیار بیشتری دارد. برای همین است که فرش‌‌های تبریزی جزء با استحکام ترین فرش‌ها در ایران و دنیا شناخته شده‌اند. در تار این فرش‌ها عموما از پنبه و از پود آن‌ها نیز از پشم ماکویی بیشترین استفاده را دارد. البته فرش تبریز، در انواع ابریشمی نیز بسیار پرطرفدار است.
فرش‌های تبریز معمولا به ریزبافت بودن و دارای رج‌شمار بالا شناخته شده‌اند. هر فرشی نوع تبریزی محسوب است که با گره‌ی ترکی بافته شده باشد. و لزوما به این معنا نیست که صرفا فرش در شهر تبریز بافته شده باشد.

فرش دستبافت نائین
فرش نائین از آن دسته از خاستگاه‌هایی است که به فرش‌های با جزئیات بالا و کیفیت الیاف طبیعی مطلوب مورد توجه است. مهم‌ترین ویژگی فرش نائین را می‌توانیم به داشتن دو پود در ساختار فرش اشاره کنیم که این امر به استحکام و داشتن جزئیات بی نقص به بافندگان کمک زیادی می‌کند. با توجه به مواد اولیه استفاده شده در این فرش‌ها، از نظر راحتی در میان فرش‌های ایرانی بسیار مورد علاقه خریداران داخلی و خارجی هستند. در فرش نائین با توجه به فن بافت، طرح‌ها با اشتباهات بافندگی بسیار کم‌تر از سایر فن‌ها بافته خواهند شد. از ویژگی دیگر فرش‌های نائین که می‌توانیم به آن اشاره کنیم، استفاده از گره فارسی در بافت این فرش‌ها است.

فرش دستباف شهر قم
عرصه‌ای نوظهور و قابل توجه در صنعت فرش دستباف قطعا خاستگاه قم است. قم نقش بسیار مهمی در صنعت فرش دستباف در ایران دارد و در این زمینه با تحولاتی بسیاری که داشته توانسته نام خود را در میان برند‌های مطرح فرش در ایران پر آوازه کند. فرش قمی جزء با طراوات‌ترین فرش‌های ایرانی است. بافندگان قمی در بافت این فرش‌ها از از تراکم بسیار بالایی استفاده می‌کنند تا جایی که هر متر از این فرش دارای بیش از ۱ میلیون گره تشکیل شده است. برای بافت فرش‌ قم با توجه به ظرافت بسیار و تراکم بالا از الیاف ابریشم طبیعی استفاده می‌کنند. این کار علاوه‌بر تسهیل در عمل بافت، راحتی و چشم نوازی فرش را دو چندان می‌کند.

فرش ایرانی دستباف کاشان
به عنوان بزرگترین صادر کننده فرش دستباف در ایران بیش از ۷۰ درصد سهم بازار را در اختیار دارد. کاشان همواره نقش‌ مهمی در بافت فرش‌های با اصالت ایرانی داشته و دارد. بافندگان در بافت این فرش‌ها از ترکیب الیاف‌هایی مانند پشم، پنبه و ابریشم استفاده می‌کنند. نوع تار و پود در فرش کاشانی نیز از گره فارسی است و از این نظر به فرش نائین اصفهان شباهت زیادی دارد ولی در برخی نقاط کاشان از حالت سه پوده نیز برای بافت استفاده می‌کنند. فرش کاشان از این نظر در دنیا شناخته شده است که این شهر به عنوان مهد و کانون رنگرزی در دنیا مشهور است. بنابراین رنگبندی فرش‌های کاشان دارای وضوح و طروات بسیار زیبایی است.

نکات خرید فرش دستباف ایرانی


برای خرید فرش دستباف می‌توانید با کارشناسان فرش دستباف عرسین در ارتباط باشید؛ علاوه بر این نکات زیر به شما کمک می‌کند تا آگاهی نسبتا خوبی درباره فرش مورد نظر خود، به دست آورید.

نوع گره ها و بافت
گره‌ و بافت‌ نقش بسیار مهمی در ارزش گذاری و اصالت فرش‌های دستباف ایرانی دارند. هر فن گره و بافتی مربوط به خاستگاه و فرهنگ آن منطقه مربوط است. لذا هنگام خرید باید توجه داشت که در بافت این فرش‌ها از چه نوع گره‌ای استفاده شده‌است. معمولا گره‌های ترکی دارای استحکام بسیار بالا و گره‌های دو پوده دارای ظرافت بیشتری هستند.

مقالات دیگر: خریدار فرش دست دوم

جزئیات
یکی ازمهم‌ترین نکاتی که هنگام خرید فرش دستباف ایرانی باید به آن توجه داشته باشید، تراکم و رج شماری فرش است. هرچه تراکم یک فرش بیشتر باشد دارای جزئیات و زیبایی به مراتب بیشتری خواهد بود که در نتیجه ارزش مالی آن را نیز دو چندان می‌کند. برای شمارش رج فرش کافی است فرش را از قسمت پشتی در ابعاد ۷ سانتی متر اقدام به شمارش گره‌ها به صورت دقیق کنید و آن را در ابعاد فرش ضرب کنید. البته این کار نیازمند حوصله و ظرافت خاصی است و می‌توانید از فروشنده تعداد رج فرش را جویا شوید.

طرح‌ها
همانطور که در بالاتر به مشهور‌ترین طرح فرش‌های ایرانی اشاره نمودیم. هر طرح دارای ویژگی و اصالت خاص خود است. طرح‌های کلاسیک معمولا دارای ارزش مادی و معنوی بیشتری هستند زیرا اصالت و فرهنگ دیرباز این سرزمین را به نسل‌های بعدی منتقل می‌کنند. در طرح‌های ایرانی هرچه جزئیاتی مانند نقش و نگار شاه‌عباسی ، اسلیمی و گل فرنگی بیشتر به کار برده شود، با توجه به جزئیات بالا دارای ارزش بیشتری هستند.

خاستگاه
هنگام خرید فرش باید توجه ویژه‌ای به خاستگاه و فن بافت آن داشت. درصورتی که نیاز به جزئیات بیشتر دارید فرش‌های نائین و قم دارای جزئیات بیشتری هستند. فرش‌های کاشانی و تبریزی دارای رنگریزی با طرواتی هستند. همچنین از نظر استحکام فرش تبریزی بسیار مشهور است.

سخن پایانی درباره فرش دستباف ایرانی
فرش دستباف ایرانی در سراسر دنیا به عنوان برند برتر فرش شناخته شده‌است. هریک از خاستگاه‌ها و طرح‌بندی فرش ایرانی دارای ویژگی و فرهنگ خاص خود است. با توجه به ارزش مالی و فرهنگی بالای فرش‌های دستباف، برای خرید فرش‌های ایرانی توصیه شده است که همواره به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

منبع: کسب و کار



:: بازدید از این مطلب : 120
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 آبان 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

افتتاح نخستین کارگاه قالی‌بافی روستای تمبکا در هامون با همکاری بانک اقتصادنوین
نخستین کارگاه قالیبافی روستای تمبکا از توابع شهرستان هامون واقع در استان سیستان و بلوچستان با مشارکت بانک اقتصادنوین افتتاح شد.

 به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی بانک اقتصادنوین، این بانک با همکاری کمیته امداد امام خمینی‌(ره) استان سیستان و بلوچستان، ۵۷ طرح قالی‌بافی را در مناطق محروم استان اجرایی کرد. در فاز نخست این طرح، ۲۴ طرح قالی‌بافی اجرایی شد و در فاز دوم، ۳۳ طرح دیگر به بهره‌برداری می‌رسند.
بانک اقتصادنوین در سال ۱۴۰۱ با هدف حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و ایجاد اشتغال پایدار در استان سیستان و بلوچستان، در تامین مالی سه طرح در حوزه‌های پرورش ماهی، قالی‌بافی و تصفیه آب مشارکت کرده که با اتمام این طرح‌ها ۷۸ خانوار در این استان شاغل می‌شوند.

مقالات دیگر: خریدار فرش عتیقه



:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 2 آبان 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

۱۸۸۳ مترمربع فرش دستباف سیستان صادر شد
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه فرش دستباف نقش بسزایی در اشتغال خانوارهای منطقه سیستان دارد، گفت: امسال یک هزار و ۸۸۳ مترمربع فرش دستباف استان صادر شده است.
ایرج حسن‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان با اشاره به اینکه فرش دستباف نقش بسزایی در اشتغال خانوارهای منطقه سیستان دارد، اظهار داشت: امسال یک هزار و 883 مترمربع فرش دستباف استان صادر شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در حال حاضر یک هزار و 287 بافنده در منطقه سیستان مشغول به فعالیت هستند، گفت: در راستای حمایت از این عزیزان که به واقع شغل آنها یک هنر محسوب می‌شود، اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه و برگزاری دوره‌های آموزشی ارتقای مهارت قالیبافی در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در این راستا از ابتدای سال تاکنون دو هزار و 880 نفر ساعت دوره آموزشی قالیبافی در قالب پنج دوره در استان برگزار شده که 120 هنرجو از آموزش‌های آن بهره‌مند شده‌اند.

حسن‌پور با اشاره به اینکه فرش دستباف سیستان به عنوان یک نمونه فاخر در سال 93 به ثبت ملی رسید و در سال 95 ثبت جهانی شده، گفت: طرح‌های فرش سیستان بسیار متنوع است که معروفترین آن می‌توان به طرح «گلدان خندان» و «تک گل» اشاره کرد. این نمونه فرش‌ها در عرصه بین‌المللی از بازار بسیار خوبی بهره‌مند است.

مقالات دیگر: خریدار فرش کهنه



:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 آبان 1401 | نظرات ()